lørdag 14. februar 2009

på med de røde strømpene

i går måtte jeg på med de røde strømpene... anledningen var min første gjesteforelesning på likestillingsstudiet. var litt nervøs for at jeg ikke skulle gli helt inn blandt studentene med min tradisjonelle kona-hjemme-med-barna-mens-mannen-er-på-jobb livsstil, og da hjalp det å ikle seg disse:)

båndet jeg har sydd på kjøpte jeg for lenge siden, men har bare blitt liggende i en skuff. nå har det altså intatt strømpene mine, og blitt brukt til å sprite opp både fyrstikkeskene og en i utgangspunktet stusselig almanakk:)


11 kommentarer:

 1. Gjesteforeleser altså!! Det er imponerende!!

  SvarSlett
 2. Kjempesøte sokkar! Og så lurt å bruke bånd til å sprite dei opp!! Likar veldig godt stilen din...utruleg fresh..

  Sikker på at du imponerte skikkeleg med dei sokkane iallefall..hihi

  SvarSlett
 3. eg kunne jammen hatt bruk for noen sånne røde strømper i visse sammenhenger..eg har nemlig to barn på 8 og 5 år som ikke har gått en eneste dag i barnehage...for deres mor har lagt karrieren på hylla...for å være sammen med ungene sine hver dag. he he...

  utrolig lekre bilder.
  du har din egen stil liksom..det liker jeg :)

  SvarSlett
 4. I mitt hode handler feminisme om kvinners rettighet til å ha et valg- - om muligheten til å være hjemme om man vil eller å jobbe om man vil. I den grad kaller jeg meg en feminist. Å være hjemme med barn er ikke noen hvilken-som-helst-jobb. Om det er et bevisst valg, mener jeg så absolutt det er snakk om feminisme ;). Altså ikke sikkert du hadde trengt de røde sokkene, men oppfriskende og fine var de ;). Rød kjole og røde sokker....du er glad i rødt du? Hva foreleste du om? En lærer er jo alltid nysgjerrig ;). Ønsker deg og dine en fortsatt god helg.

  SvarSlett
 5. For en herlig blogg du har! Har ikke vært her før...men jeg tror jammen jeg må komme tilbake! :)

  SvarSlett
 6. hei alle:) følte bare for en aldri så liten oppklaring angående mine antifeministiske utsagn, som jeg plutselig kom på at kunne oppfattes bokstavelig, noe d ikke var ment som;) skrev det mer for å illustrere mitt rent personlige ideal, og hvordan d muligens kunne kræsje med disse studentenes holdninger, ikke som noe jeg mener alle mødre bør praktisere. d viktige er at alle har valget, kvinner som menn. second: det gjelder bare barnets første leveår, da mamma har maten, og naturen taler for seg:) men igjen altså: ikke noe generaliserende eller moralprekende over dette her, bare sånn jeg liker å gjøre det i min familie, ikke no mer:)

  SvarSlett
 7. Maskulinitet i skolen - høres interessant ut. Spesielt ettersom jeg da jobber i skolen. Har vært lærer i 15 år, minus 2 sammenhengende år da jeg var hjemme de to barna mine som på en måte kom zakk-zakk. De fleste av de årene har jeg vært på småskoletrinnet. Jeg liker det veldig godt. De unge elevene er søte, ærlige, spontane og motivert. For tiden jobber jeg bare delvis, etter å ha påført meg selv et "veggkrasj" for ca. ett år siden. Det er derfor jeg har tid til å blogge og sy/hekle/strikke...og skrive kommentarer om feminisme ;).

  *Smiler* - her påfører jeg deg behovet for å oppklare å greier. Det er jo litt typisk meg å ikke følge strømmen med BARE å skrive en kort superpositiv hilsen - som jo er det enkleste og tryggeste. Jeg liker meningsutvekslinger og er nysgjerrig på mennesker. Er nok preget av å vanke med unge mennesker - spontanintet *s*.

  Det skrevne ord er jo på en måte litt todimensjonalt - spesielt ikke om man kjenner personen som har skrevet det fra det virkelige liv. Det gir spillerom for tolkninger.

  Når alt dette sagt, både feminisme og maskulinisme er interessant å diskutere og lese om.

  Ha en fiiiiin søndag. Her skal det spennes ski på beina - første turen på et par år.

  SvarSlett
 8. he he....takk for kommentar.
  eg syns innlegget ditt var morsomt og bra!

  og..du..så bra at du også syns det er vikitg for ungene å få masse tid sammen med foreldrene sine :)

  SvarSlett
 9. Sikke smukke sokker. Det er en dejlig idé med båndene øverst. Hvordan gik gæsteforelæsningen.

  SvarSlett
 10. Så du var gjesteforeleser på det studiet!!?!
  Jeg søkte egentlig dette studiet, hadde tenkt å ta det mens jeg er hjemme med minsten i permisjon. men droppa det... Var vel litt redd for at det skulle være lit ioverkant rødstrømpende for meg, he he!

  SvarSlett